Nieuws

Corinne Ellemeet (GroenLinks) vrijwel zeker van zetel in Den Haag

Corinne Ellemeet helpt GroenLinks in De Ronde Venen met de campagne

Met haar zevende plaats op de kandidatenlijst van GroenLinks is het bijna zeker dat Corinne Ellemeet uit Abcoude in de Tweede Kamer komt. Twee jaar geleden zat zij al een aantal maanden voor GroenLinks in de kamer, maar dat was toen nog als zwangerschapsvervanging. Ondanks dat ze maar een aantal maanden in de kamer zat ontving zij daarvoor veel lof. Het Parool schreef bijvoorbeeld: ‘gaan we nog meer van horen.’

Lees verder

Een goed gesprek met Corinne Ellemeet

Met haar zesde plaats op de kandidatenlijst van GroenLinks is Corinne Ellemeet uit Abcoude bijna zeker van een Kamerzetel. Wat mogen we van haar verwachten in Den Haag? Zelf zegt ze zich te willen inzetten voor een 'solidaire gezondheidszorg'. Maar wat doet Ellemeet om de PVV te beteugelen? Steunt ze de samenwerking van GroenLinks met de PvdA in haar woonplaats? Op 21 december gaat journalist Jeroen Dirks in gesprek met haar. Iedereen is welkom.

Lees verder

Wonen in de Winkelbuurt verkort levensduur

Terwijl de minister nog moet studeren, wordt onze gezondheid wel bedreigd. Toen de Winkelbuurt nog gewoon grasland aan de snelweg was, vonden er felle discussies in de gemeenteraad van Abcoude plaats over nieuwbouw aan de A2. GroenLinks was de enige partij die zich daartegen verzette. Niet nodig, te dicht op de snelweg en op de verkeerde plaats. Wat ons de geuzentitel GroenNiks opleverde. 

Lees verder